
Deze groenterijke gevulde soep smaakt natuurlijk ook heerlijk als je niet op het land hoeft te werken! Hij smaakt super na bijvoorbeeld een flinke wandeling, of gewoon als je er zin in hebt. Volgens mij is het van origine een Belgisch recept, maar ik kwam het recept tegen in een heel oud kookboek en heb er een kleine twist aan gegeven. De gebakken spekjes geven een heerlijke smaak aan de soep, met wat geraspte kaas eroverheen die dan een beetje gaat smelten…zalig! Mijn gezinsleden vonden het maar raar. Kaas in de soep? Jazeker, kaas in de soep. Apart maar heel lekker!
Heerlijk met een snee vers gebakken boerenbrood.

Ingrediënten
- Bloemkoolroosjes
- Prei
- Lente uitjes
- Selderieknol
- Champignons
- Winterwortel
- Groentebouillonblokje
- 1,5 à 2 liter water
- 200 gr. gerookte spekblokjes
- Geraspte kaas

Werkwijze
- Snij de groenten in ringetjes of stukjes
- Bak de spekblokjes even aan. De pan even verwarmen en dan kun je ze bakken in hun eigen vet, dus boter of olie toevoegen is niet nodig
- Voeg de groenten toe en bak ze een paar minuten mee
- Daarna voeg je het water met het bouillonblokje toe en breng het aan de kook
- Laat alles nu zachtjes gaar koken in ca 20-25 minuten
- Serveer met een schaaltje geraspte kaas

Tip: je hebt meer dan voldoende aan 500gr groenten in de soep. De gesneden groenten die je over hebt kun je in zakjes doen en in diepvries of koelkast bewaren om ze te gebruiken in een ander soepje of in een lekkere saus.
De landbouwerssoep heet bij ons dwars door de tuin soep
LikeGeliked door 1 persoon
Haha, het soepje kan maar een naam hebben niet waar? 😁
LikeLike