Ik ben heel blij met gehakt! Punt één is het een vleessoort die onze kinderen meteen lustten toen ze voor het eerst kennis maakten met vaste voeding. Punt twee het is er in allerlei soorten (varkens, rund en kip) en het heeft ontzettend veel bereidingsmogelijkheden. Dus! Heb ik me gisteren weer eens vol overgave op mijn balletjes gestort. En zie beneden het resultaat! Ik heb er ook een lekkere tomatenjus bij gemaakt en er rijst bij geserveerd. De recepten van balletjes en jus heb ik apart weergegeven. De foto’s zijn nog niet je van het, maar ik doe mijn best. Misschien mijn zussie nog even wat tips vragen😬

Ingrediënten boerengehaktballetjes (4 pers.)
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 el vloeibare boter
- 1 ei
- scheutje koffiemelk
- 1/2 rode of 1/2 groene paprika in hele kleine stukjes of van beiden 1/4
- 1 el macaroni kruiden
- snuf nootmuskaat
- snuf zwarte peper
- 1,5 tl knoflookpoeder
- handje geraspte kaas
- paar druppeltjes maggi
- Beschuit, oud brood of paneermeel
Werkwijze
- Meng alles onder elkaar behalve de boter
- doe als laatste beschuit, oud brood of paneermeel erdoor totdat het mengsel stevig genoeg is om er balletjes van te draaien
- Draai er grote of kleine balletjes van en leg ze op een schaal
- Doe er vershoudfolie strak overheen en zet ze een poosje in de koelkast
- Giet de boter in de pan en bak de gehaktballetjes op halfhoog vuur bruin
Ingrediënten tomatenjus
- groot blikje tomatenpuree of 2 kleine
- 0,5 l rundvleesbouillon
- scheutje (koffie)room
- peper en zout
- sweet chilisaus
- handje (verse) peterselie
Werkwijze
- Schep de balletjes uit de pan en bewaar ze even onder alu-folie
- schep de tomatenpuree in de pan en laat roerend heel even bakken
- beetje bij beetje de bouillon erbij gieten tot de jus dik genoeg is
- doe er wat chilisaus bij
- scheutje melk erbij erbij en breng op smaak met peper en zout
- als laatste verse peterselie klein snijden en erover strooien
Tip: als je rijst erbij serveert dan is het lekker om deze in bouillon te koken
t ziet er heerlijk uit, balletjes doen het bij ons ook altijd goed 🙂 Deze ga ik ook zeker een keer proberen
LikeGeliked door 1 persoon
Top!!😀
LikeLike
Idd veel met gehakt te doen. Tip ipv of erbij fijngemalen havermout als bind en vulmiddel.
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Anne, dat ga ik zeker eens proberen!
LikeLike