Een heerlijke klassieker uit de boerenkeuken! Je zou bijna zeggen, wie kent ze niet, die overheerlijke gebakken boterhammen die je maakt van oud brood. De naam refereert aan het wentelen in het eierbadje. Voor wie het nog niet kent volgt beneden het recept! Ik maakte ze deze keer met 30+ toscaanse kruidenkaas maar thuis vonden ze de normale Hollandse 48+ lekkerder. Ik heb voor de gelegenheid vers casinobrood gebruikt. Meestal maak ik ze van oud volkorenbrood dat om diverse redenen is blijven liggen en in de zak ligt te verdrogen. Weggooien is geen optie dus gaan ze mooi de pan in. De korstjes kun je er af snijden maar die laat ik er gewoon aan zitten, smaakt goed. Ik maak altijd dubbele, ieder eentje is dan meestal genoeg maar heb ik er extra dan is het toch vaak ‘vechten’ wie ze op mag eten. We delen ze dan maar. Ik maak ze voor de lunch en een enkele keer met soep bij de warme maaltijd voor het melken.

Ingrediënten (4 pers.)

  • 8 sneden casinobrood of oude sneden brood met of zonder korst
  • 8 plakken kaas
  • 6 eieren
  • scheutje koffieroom of kookroom
  • 1 tl kaneelpoeder
  • peper en zout
  • klontje roomboter
  • aromat tuinkruiden of kerriepoeder

Werkwijze

  • Besmeer het brood met boter en beleg met kaas. Leg ze op elkaar zodat je vier wentelteefjes krijgt
  • Klop de eieren in een groot diep bord
  • Doe de koffiemelk, kaneel, zout en peper erbij
  • Klop nog even door elkaar met een beetje aromat tuinkruiden of kerriepoeder
  • Laat olijfolie in een koekenpan warm worden
  • Haal de dubbele boterhammen goed door het ei en leg in de pan
  • Bak de boterhammen mooi geel-bruin tot de kaas gesmolten is

De wentelteefjes smaken extra lekker met een beetje (poeder)suiker. Ik weet het, niet helemaal gezond maar een guilty pleasure van de boer ♡

Smakelijk!!

Tip: met een stevig soepje bv. kloostersoep een plak ham bij de kaas, een salade van tomaat, ui en rucola met een dressing van mosterd, honing, olijfolie en azijn heb je een lekkere warme maaltijd.

Advertentie

5 gedachtes over “Zo maak je de lekkerste wentelteefjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.