We hebben een hoop voor de boeg!

Komende paaszaterdag is het zo ver: de dag die je wist dat zou komen (lol). Nog voor koningsdag gaat het gebeuren dit jaar. Het zal de eerste worden in 2019! En sinds jaren zo vroeg in het seizoen. Wat zal het brengen? Zal het mee of tegen vallen? Na regen komt zonneschijn zegt men en dat kunnen we nu wel eens goed gebruiken. Er hangt nogal wat van af dit jaar dus de verwachtingen zijn hoog gespannen en worden op de voet gevolgd. Alles wordt van stal gehaald. Kan het er nog mee door of moeten er handige jongens aan te pas komen? De arbeider van verdiensten is al verwittigd en verleent zijn medewerking. De mannen hier kunnen hun ongeduld niet bedwingen. Worden verwachtingen waar gemaakt? Apps worden gedownload en het nieuwsbulletin haalt deze week het einde. Zoons worden ingepland en alles is in hoogste staat van paraatheid. Duidelijk hangt de spanning in de lucht. Het komt er op aan!

In twee dagen moet het gepiept zijn. De eerste dag wordt de groene belofte gekortwiekt en mag het een dagje rusten, zich heerlijk laten schudden en drogen in de zon. Daar wordt het lekker zoet van. De geur die het verspreid zouden we zo graag in een flesje willen doen! De dag erna komt de reus met zijn hulptroepen om alles binnen de muren te krijgen. Rij voor rij verdwijnt in de grote gulzige veelvraat, waarna hij het net zo snel in een nog kortere versie weer uitspuwt. Er wordt een hoop werk verzet! Af en toe wordt er pas op de plaats gemaakt voor het nuttigen van een welkom bakkie troost. Na een tijdje af en aan rijden worden de contouren zichtbaar, er wordt al duidelijkheid verschaft. Is het goed spul? Is het veel? Past het er in? Met een hope(n)loos jaar achter de rug hopen we nu namelijk op zo veel mogelijk goed ‘spul’!

Hoop of kuil

Het weiland staat haar groene, dikke deken af om te verworden tot een mals, voedzaam product in de sleufsilo. Als de buit binnen is wordt het lekker ondergestopt waar het mag blijven liggen tot het aan de beurt is. We noemen het een kuil maar het wordt een berg. Hopen we. Een grote bult voer voor ons eigen vee.

Kuil, bult, hoop, berg. Het zal onze koeien worst zijn hoe het genoemd wordt. Als het maar lekker is…

3 gedachtes over “Groene hoop

  1. Pingback: Groenland
  2. Pingback: Grasparfum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.