Jullie weten, ik ben gek op eieren. En op Pasen; 1 ei is geen ei, dus dat worden er meer! We brunchen dan vaak samen met de hele familie en meestal maakt ieder een gerechtje. Mijn specialiteit voor die paasbrunch is eierragout, vaste prik. Feit is dat de kom altijd behoorlijk snel leeg raakt. Wat ik zou kunnen opvatten als een compliment. Het is makkelijk te maken, de ingrediënten heb je misschien al in huis.

Hol een kadetje of wit bolletje uit en schep de ragout erin. Kapje er weer op en lekker opeten. Heb je geen broodjes of pasteibakjes? Leg een paar sneden brood in oven of broodrooster en grill ze lekker bruin en krokant. Schep de ragout er over. Vrolijk Pasen!

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 eieren
  • 1 sjalot
  • 100 gr (room)boter
  • 100 gr bloem
  • 3 dl water
  • 3 dl melk
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 2 tl kerrie
  • Peper en zout
  • Paar druppels worcestersaus (optioneel)
  • 1 dl witte wijn (optioneel)
  • Verse bieslook

Werkwijze

  • Kook de eieren hard en snij ze in stukjes (bv met eiersnijder)
  • Schil het sjalotje en snij fijn
  • Smelt de boter
  • Sjalot en kerrie even mee fruiten
  • Roer de bloem erdoor en bak even mee (niet bruin laten worden)
  • Roer met een garde het water en de melk erdoor tot de saus gebonden is
  • Schep de stukjes ei door de ragout
  • Op smaak brengen met peper, zout en eventueel de wijn en worcestersaus
  • Knip als laatste de bieslook klein en verdeel over de ei-ragout

Geniet van dit b-ei-zondere gerecht!! (dat trouwens niet alleen met Pasen lekker is).

Variatie-tip: kook er eens (noten)rijst met doperwtjes bij, je ei-ragout zal er heerlijk bij smaken!

Advertentie

2 gedachtes over “Eierragout maken? Dit recept is echt een eitje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.