Verse asperges: de normale variant met botersaus, ham en eieren kennen de meesten wel. Altijd lekker ook. Dit recept is echter een culinaire variant daar op. Ik kwam het tegen op de website ‘Liefde voor Limburg’. Zelf heb ik verse kalkoenfilets gebruikt maar kipfilets kan natuurlijk ook. Boer en ik zijn eensgezind: een ware smaaksensatie!
Meer over de bereiding en het bewaren van asperges vind je hier
Ingredienten (4 personen)
- 1,5 kilo dunne asperges
- 200 gr roomboter
- 500 gr. kalkoen- of kipfilet
- 2 gekookte eieren
- 400 gr krielaardappeltjes
- Verse of gedroogde majoraan
- 1 dl gevogeltefond
- 2 dl room
- 1/3 flesje bier
- Verse peterselie
Werkwijze
- Schil de asperges goed en snij de houtige uiteinden er af. Bewaar dit afval om eventueel aspergebouillon van te trekken
- Kook ze in 20 minuten
- Kook de krielaardappeltjes
- Bak de kalkoenfilets gaar
- Vlees uit de pan halen
- Gevogeltefond, half flesje bier en room toevoegen
- Vocht laten inkoken en monteren met klontjes boter*
- Op smaak brengen met peper en zout
- Snij de asperges in grote stukken of hou ze heel. Leg de filets er boven op.
- Schenk wat saus over de kalkoen en seveer de rest in een dagen om.
- Snij de eieren in stukjes en brokkel over het gerecht of serveer apart.
- Bestrooi met peterselie
- Krielaardappeltjes er apart bij serveren.
Enjoy!!
*Monteren= het binden van warme vloeistof met koude klontjes boter. Roer de klontjes met een garde door de warme saus. Deze krijgt hierdoor een dikkere structuur en vollere smaak.
