Laatst liet ik jullie in ode aan de stalkat kennismaken met onze Nuts die uitblinkt in struinen en vangen, terwijl je in onze landloper kon lezen dat de zwerver ook niet voor de poes is. De uitdrukking ‘wat een hondenleven’ is welbekend. Het wil zoveel zeggen als een miserabel of ellendig leven leiden. Terwijl de meeste honden volgens mij best wel ‘een luizenleven’ hebben. Dat is weer het tegenovergestelde van een hondenleven. Maar waar een hond nog afhankelijk is van de uitspattingen van zijn baasje, loopt een kat met haar neus in de wind juist een andere richting uit. De uitdrukking ‘een kattenleven leiden’ bestaat niet bij mijn weten. Als er echter een dier is dat je kunt betichten van een luilekkerleventje dan is het wel het poezenbeest. Onafhankelijk haar eigen weg bewandelend. Zin in een muis? ‘Die heb ik zo effe gevangen’. Uitrusten op de rug van een kalf? ‘Mag ik best’. Languit in de zon? ‘Wie doet me wat’. Zin om een paar kilometer op het gemakkie door het weiland te stropen? ‘Geen haan die er naar kraait’. Muisjes hebben het hazenpad gekozen? ‘Geen nood…er loopt altijd wel een boerinnetje rond die heerlijke kattenbrokjes achterlaat in de schuur’… Een kat moet haast wel Zen zijn.

De vorige week trof ik haar in een soort yogasessie. Lekker in de zon ook. Het zou me niet verbazen als de uitvinder van yoga een kattenmens was.

Nu wachten tot ze zich waagt aan de meer ingewikkkelde houdingen zoals de cowface, extended puppy en de one-handed tiger.

Inmiddels betrap ik zelfs onze husky regelmatig in het oefenen van de sfinxhouding…

Een gedachte over “Kattenyoga

  1. Pingback: Onze landloper…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.