Afgelopen dagen had ik eindelijk tijd om de bloemetjes eens buiten te zetten. Elk jaar verheug ik me erop om alle perken te buiten te gaan. Vaak met koningsdag al. Terwijl het vrije volk op overvolle terrassen en vrijmarktjes hun geluksmomentjes ondergaat, beleef ik deze vaak op ons eigen boerderijterras en ga lekker aan de slag. In geuren en kleuren vertellen de zomerbloeiers hun verhaal. Omdat ik in de tuin mijn ei nog steeds niet kwijt kan heb ik alvast wat eenjarige bloeiers in bakken en potten een plekje gegeven. Van de week ben ik met mijn ouders naar tuincentrum Rini van Rees in Meijel geweest. Paps en mams genieten nog volop van hun tuin en zetten elkaar nog steeds graag in de bloemetjes. Ik was nog nooit bij van Rees geweest, maar in de reclamefolder straalde hun enthousiasme me tegemoet. Mijn nieuwsgierigheid won het van het praktische en ik besloot mijn ouders mee te nemen. Qua ruimte zijn ze zelf met hun 45-kilometerautootje sowieso snel uit gekocht. Onze winkelwagens raakten overvol. Prachtige planten sierden een drietal kassen, die we niet eens allemaal bezocht hebben. In een mum van tijd waren we namelijk voorzien. De verleiding was te groot. Midden in een van de kassen stond een grote landelijke tafel met een aantal zeer comfortabele stoelen. Eveneens in landelijke stijl. Kostje voor ondergetekende! Het leukste komt nog: op de tafel stonden kannen verse koffie, zelfgebakken cake en zelfgemaakte bessen jam. Kopjes, lepeltjes, alles was aanwezig. Gratis! Waar zie je dat nog? We hebben daar dus heerlijk onverwacht van zitten genieten. Zelfs een slagroombus werd ongevraagd voor onze neus gezet. Het feestje was compleet!

Het plantencentrum van Rini houdt zich ook bezig met frambozen en blauwe bessen die je zelf kunt plukken als ze rijp zijn. Je mag dus je eigen kistje bessen oogsten. Super toch? Vanaf 13 mei kun je je gang gaan. Omdat ik het zo’n superleuk bedrijf vind, ze er prachtige planten -zoals geraniums, scaevola en bacopa- verkopen, bessenzelfpluk en een koffiecakebessengeleislagroomservice hebben maak ik hier graag even reclame voor ze. By the way, ze verkopen trouwens ook nog eens hun zelfgemaakte bessen- en frambozen jam!

Och ja, de bloemen staan inmiddels in de bakken. Ik heb dit jaar pokonbolletjes toegevoegd in plaats van vloeibare plantenvoeding. Eens kijken of dat loont. ‘Mijn plant in pot’ noemt deze plantenvoeding zichzelf. Je hoeft maar 1x de bolletjes in de potgrond te stoppen en ze voldoende water te geven (als er geen regen valt). De rest moeten ze zelf doen. Ik verwacht dan ook een waterval van bloemen binnenkort…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.