Mijn mannen hebben zondagsdienst op deze moederdag. Dat wil zeggen dat mijn boer en onze zoon het melken op zich nemen in de avond. Het betekent ook dat ze de gehele dag alert moeten zijn op eventuele kalfjes die geboren worden en andere onverwachte dingen die zich voor kunnen doen op het bedrijf. Wil dat zeggen dat we niet weg kunnen op zo’n zondag? Jawel, maar wat beperkter. Hebben we bijvoorbeeld een verjaardag of een ander gezellig uitje dan moeten de boertjes altijd vóór 17.00u naar huis omdat de plicht roept. Ook tussen de middag wordt er een ronde gedaan waarin kalfjes gevoerd worden en het voer wordt bijgeschoven. Wel verkeren we in de ‘luxe’ positie dat dit maar om de week hoeft. De andere zondag hebben schoonbroer en diens zoon de dienst. Mijn boer is dan vanaf een uur of 10 in de ochtend vrij. Als hij geluk heeft tot maandagochtend 5.30u, als hij aan de beurt is voor de avondronde tot 22.00u s’avonds. Ook dan volgt er weer een stalronde die in de drukke tijd zomaar een uur kan duren. Na de melkbeurt op zondagavond eten we vaak met het bord op schoot bij de tv. Dan is er namelijk (nog altijd standaard om 19.00u) Studio Sport, waarvan ze meestal nog een paar samenvattingen mee kunnen pikken. Dus iets ‘makkelijks’ is dan wel gewenst. In de middag eten we op zondag meestal een kom soep dus die slaan we dan bij het avondeten over. Vaak wordt het een broodje met iets warms, een makkelijk pastahapje of ik haal of bak een frietje. Zaterdag heb ik echter in een bakgrage bui kwark-appel pannenkoekjes gebakken. Door de kwark worden deze heel erg luchtig. Met rozijntjes en honing erdoor een gezond en heel lekker hapje. Zelf had ik de appels in blokjes gesneden, zo krijg je een lekker compact pannenkoekje. Ik heb zelf magere kwark gebruikt en die smaakte al heerlijk, maar met volle kwark zal de smaak nog wat romiger zijn. Door de appels te schaven of raspen worden ze iets minder dik. Aan jou de keuze. Heerlijk met een lepel (zelfgemaakte) jam! Jammie!
Doordat ik ze alleen hoefde op te warmen kon ik ook nog eens optimaal genieten van mijn moederdag….En van Studio Sport natuurlijk😉
Ingrediënten 6 à 7 stuks
- 500 gr kwark mager, halfvol of vol.
- 150 gr bloem
- 3 eieren
- 30 gr ruwe rietsuiker
- 1 en honing
- 1 tl kaneel
- 2 appels raspen of in blokjes
- Olijfolie

Werkwijze
- Mix de kwark met de bloem, suiker, honing en kaneel
- Mix er 1 voor 1 de eieren door
- Schep de appelstukjes er door
- Roer door samen met een klein scheutje olijfolie
- Verwarm de rest van de olie in de pan
- Bak de kwarkkoeken aan beide zijden bruin

Tip: 1. bak de kwark-appelpannenkoekjes op iets lager tot gemiddeld vuur. Zeker niet te hoog anders worden ze te donker. Laat de bovenkant eerst ‘droog’ worden voordat je ze om draait met een grote spatel. 2. Bij meer pannenkoekjes pas je de hoeveelheden naar verhouding aan.
O ja…en de foto van mijn bos prachtige bloemen van onze kinders wil ik jullie ook niet onthouden.

ga ze morgen bakken lekker na stoofschotel
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker José! Smakelijk alvast 😊
LikeLike
Ze zien er heerlijk uit
LikeLike
Hoeveel eieren precies?
LikeLike
Jeetje Kathleen ik zie dat ik de eieren er inderdaad niet bij heb staan. Heb het aangepast, 3 eieren dus. Bedankt voor je berichtje en fijne zondag!
LikeLike