Zie hier mijn boodschappen die ik heb gekocht op mijn rondje vers. Op zaterdagmorgen is het vaste prik een tochtje langs slager en boerderijwinkel te maken. Terwijl mijn boer eventjes tijd maakte om de laatste loodjes weg te werken aan onze tuinverharding (goed werk heeft nu eenmaal tijd nodig) toog ik er gezellig op uit om allerlei gezonde, verse voedingsmiddelen bij elkaar te sprokkelen.

Bij de kippenboer was ik afgelopen week al langs geweest. Elke week neem ik dertig verse eitjes mee, en geloof me, ik betaal er een stuk minder voor dan in de winkel. En kijk eens hoe vol en mals de krop sla er uit ziet…In de supermarkt heb je maar de helft, een irritante factor wat mij betreft. Je betaalt veel voor minder. Geef mij maar loeiverse producten van eigen bodem. Nou ja, van lokale of regionale bodem bedoel ik dan. Het vlees komt van een ambachtelijke slagerij met varkens in eigen beheer, rundsvlees van limousin-koeien van bedrijven uit de omgeving en kippenvlees volgens het gildehoenconcept; volledig gericht op dierwelzijn. Vleesverkoop met gegarandeerde herkomst uit de regio! Voor ons liever geen vlees uit het buitenland, waarvan je niet weet hoe daar de regels voor hygiëne, transport en dierwelzijn zijn. Liever betaal ik ietsje meer, en zelfs dat is niet eens altijd het geval.

Dat gezegd hebbende ben ik heus geen heilige boon hoor. Ook ik neem wel eens verse producten van de supergigant mee. Want soms komt het gewoon even niet uit, te druk, of de openingstijden passen zich even niet aan. Mijn bedoeling is ook niet om hier een preek af te steken. Ik wil alleen even mee delen dat ik er een goed gevoel bij heb, bij het boerderijwinkel-concept. Ik zou het niet meer willen missen. Consument en boer varen er namelijk beide wel bij. Meer weten? Vers kopen bij de boer of verse producten Nederweert helpen je misschien verder.

En weet je wat ik er nog meer kocht? Een leuk streekpakket voor een jarige vriendin die net verhuisd is. De producten zullen vast leuk staan op de nieuwe keukenplanken🤗

Fijn weekend allemaal!

Advertentie

4 gedachtes over “(H)eerlijk versrondje op zaterdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.