Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijk Italiaanse mozzarella is de mozzarella di bufala en is vervaardigd uit de melk van de waterbuffel. Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen. Onze melkfabriek werkt samen met DMK in Duitsland waar ze mozzarella maken van koemelk. Wij zijn in ieder geval gek op beide varianten! Combineert voortreffelijk in een salade met tomaatjes en verse basilicum. Bij een vers gebakken (Italiaans) brood maar ook heerlijk in de pasta met kip, tomaatjes en pesto waarin je dan eventueel iets minder tomaatjes kunt gebruiken. Een zalige match!👌
Ingrediënten 4 personen
- 2 bolletjes mozzarella
- 150 gr cherry tomaatjes
- Verse basilicumblaadjes
- Klein lente uitje
- Limoensap of citroensap
- Verse peper
- Olijfolie extra vierge
Werkwijze
- Laat de mozzarella uitlekken
- Snij in stukjes van 1 a 2 cm
- Snij de cherry tomaatjes half door
- Snij de basilicumblaadjes klein (paar hele apart houden)
- Meng alles voorzichtig door elkaar
- Lente ui snijden en er door doen
- Besprenkelen met citroen- of limoensap
- Scheutje olijfolie er door mengen
- Beetje versgemalen peper er over
- Leg er een paar basilicumblaadjes ter garnering bovenop
Klaar is je salade. Smakelijk!! Overigens ook heerlijk bij de bbq!

Mmm! Dat eet ik graag! Zomer op zijn best, vooral met tomaten uit de eigen tuin.😍
LikeGeliked door 1 persoon
Ja heerlijk hé! Mijn mams heeft ze al in de tuin gezet, hier helaas nog niet. Het vereist helaas een lange adem maar komt goed 😬
LikeLike