Kan me voorstellen dat sommige mensen niet onder de indruk zijn van het woord wortelsoep. Alhoewel het erg gezond klinkt – en dat ook is – denk je misschien ‘hoe dan?’. In het recept voor de kleurige wortelsalade kon je al zien dat ik van de oranje en gele wortelen een soep had bereid. Die smaakte zo goed dat ik deze jullie niet wil onthouden. Het is ook eerlijk waar heel simpel en ontzettend lekker met de lichtzoete smaak van de gele wortels. Heb je geen gele wortels in huis? Geen nood, ook met oranje wortels is de soep heerlijk. Voeg dan twee eetlepels geraspte kokos toe om de soep ietsje zoeter te maken.
Ingrediënten
- 2 oranje wortelen
- 3 gele wortelen
- 1 ui
- Scheutje olijfolie
- 1 liter water
- 1 kippen- of groentebouillontablet
- Versgemalen peper
- Versgemalen zout en/of paprikapoeder
- Desgewenst een klein scheutje room
- Handje versgeknipte bieslook
- Optioneel: 2 el geraspte kokos
Werkwijze
- Snij de wortelen in stukjes
- Snij de ui klein
- Verhit de olijfolie
- Bak de ui en wortelen een paar minuten aan
- Blus af met het water
- Doe het bouillonblokje erbij
- Kook ca 15-20 minuten zachtjes tot de wortelen min of meer zacht zijn
- Draai het vuur uit en pureer de soep
- Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder (en eventueel de kokos)
- Voeg eventueel een klein scheutje room toe
- Strooi er de verse bieslook overheen

Een gedachte over “Verse, supergezonde wortelsoep”