En weer heeft mevrouw Soeters een hard werkende familie het brood uit de mond gestoten. Over de attractie kun je twisten. Je vindt het leuk of je gruwt ervan. Ik behoor tot de laatste groep zoals je wel kunt begrijpen na het lezen van Mouse in da house. Onze kids vonden het prachtig terwijl ik over mijn nek ging, maar buiten dat het nu wel of niet je smaak van vermaak is gun je wel iedereen zijn inkomsten. Er is nu een discussie losgebarsten over het dierwelzijn van de tamme muisjes tijdens het warme weer. Bam!! Een nieuw dieptepunt is bereikt. De bevlogen dierenactiviste heeft kritiek geuit op de heftige misdaad om de muisjes te laten ‘optreden’ bij ruim dertig graden. Activistje Soeters had de klacht ingediend tegen de kermis-exploitanten die daarop meteen het muizenpaleisje sloten. Definitief einde van de attractie. Ik zag de beelden van de huilende, ontredderde kermismevrouw en de haren rezen me te berge. Gelukkig kregen zij veel steun van mensen die verontwaardigd het kermispaar verdedigden en beschermden tegen het doorgedraaide carousselpaard. Waar gaat dit eindigen? Moeten we al het ongedierte in de toekomst soms verwelkomen in onze woningen om ze bij hitte gezellig plaats te laten nemen voor onze ventilatoren? Dank je de pissebed!! Gotsakker, die muizen hebben een complete stad vol zaagsel voor zichzelf! Met huisjes, trappetjes, bruggetjes. Ze kunnen lopen of liggen waar ze willen en met wie ze willen. Ze worden vast en zeker goed verzorgd en voorzien van muizenvoer en water. Hebben ze het warm dan gaan ze toch lekker ergens liggen uitpuffen? Dat kan daar namelijk. Ze hoeven niet eens arbeid te verrichten, van optreden is geen sprake! Het is namelijk niet zo dat ze kunstjes moeten vertonen zoals opzitten en pootjes geven. Geloof me, die muizen hebben het beter dan menig menselijk wezen ook. Zoals mijn boer die met 40 graden 200 koeien staat te melken zonder robot. Muizen schijnen in ieder geval een voorkeur te hebben voor warmte ten opzichte van kou en daarbij was – zover ik begreep – de attractie met de grootste hitte gesloten en alleen in de avond open.

Wel, het kan zomaar zo zijn dat mevrouwtje na haar terechtwijzing afgelopen week over haar foto waarop een vrachtwagen met vermeende Nederlandse slachtvarkens te zien was, gewoon weer de publiciteit zoekt. Kort gezegd: de aandacht wil afleiden van haar zogenaamde ‘varkens-tijdens-hitte’ actie die totaal gemanipuleerd lijkt te zijn geweest en dan ook gelijk onderuit gehaald werd. Net zoals animal-rights doet aan suggestieve beeldvorming weet ook deze directeur van het wetenschappelijk bureau van de PVDD hoe er gehandeld moet worden om de publieke opinie aan haar zijde te krijgen. Let wel, ook ik ben tegen heus dierenleed maar zoek geen dingen waar ze niet zijn. Het hitteprotocol wat betreft de diertransporten treedt in werking vanaf 27 graden Celsius. Boven de 35 graden mogen geen dieren worden vervoerd. Inspecteurs van NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Aautoriteiten) handhaven hier op. Er zal best eens iets voor vallen maar ga geen raaskal de wereld in slingeren die klakkeloos door de media wordt overgenomen. Laat mensen hun brood verdienen zolang alles binnen de kaders van de wet wordt uitgevoerd. En dat gebeurt gelukkig meestal!

De attractie wordt voorgoed gesloten. Wat denk je dat er nu met de muisjes gaat gebeuren Karen Soeters?

Binnenkort: het hitteprotocol tijdens veetransporten

Advertentie

4 gedachtes over “Muizenstad gaat plat

  1. Heb je gelezen dan over het zwientie tikken? Dat willen ze ook al verbieden. Waar gaat het toch heen. Ik ben ook niet voor dieren leed. Maar ik heb wel eens gedacht. Als de boeddhisten gelijk hebben en je kan terug komen als dier. Mwa, als Nederlandse melk koe heb je het volgens mij niet zo slecht.
    En zo’n muisje in zon dorp vind ik ook geen verkeerde. Beter als slangevoer.
    Ze overdrijven zo. En ze willen ons hun mening door de strot duwen.
    Ik word daar zo lastig van

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.