Oh oh wat een heerlijke pastaschotel weer!!
Het was niet mijn bedoeling om dit pastagerecht op de boerenkeuken te plaatsen, het kan tenslotte niet alleen maar pasta zijn wat de klok slaat! Het geval wilde echter dat deze late namiddag voor het melken onze beide dochters zouden aanschuiven. Onze boerenzoon liet helaas verstek gaan, die was nog lekker even met vakantie. En soms zijn er van die gebeurtenissen in het leven van één van je koters waardoor je je kind eens extra wil verwennen. Onze oudste heeft altijd alles gegeten wat haar aan de boerentafel werd voorgeschoteld, maar moet tegenwoordig vanwege intolerantie bepaalde dingen laten staan. Groenten en kippenvlees staat echter niet op het lijstje der verboden middelen. Haar oma had me uit het moestuintje een loei van een courgette mee gegeven. Lekkere verse courgettesoep werd al meerdere malen gemaakt even als de zalige courgettekoekjes. Dus zou het vandaag iets anders worden. Wetende dat trouwens béide dochters dol zijn op pasta en mijn moederhart zich nogal snel gewonnen geeft liet ik de wens in vervulling gaan. Tot volle tevredenheid van boer en mezelf trouwens…
Pasta, kip en courgette zouden de hoofdingrediënten zijn, de rest werd uit mijn boerenschort geschud. De schotel viel zó goed in de smaak dat ik besloot om deze toch op de site te plaatsen. Helaas daarom geen foto’s van hoe het er uit ziet deze keer. Dat plaats ik de volgende keer als ik nogmaals deze pasta klaar maak. En dat gaat zeker gebeuren! 😋
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gr pasta
- 2 dubbele kipfilets (slager)
- kippenbouillon (evt van bouillonblokje)
- 3 teentjes knoflook
- koolzaad- of olijfolie
- 1 grote courgette
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 3 el groene pesto
- 1 el crème fraiche
- Peper en zout of kipkruiden kant en klaar
- Handje geraspte oudbelegen kaas


Bereiding
- Kook de pasta in kippenbouillon
- Snij de kipfilet in blokjes en kruid ze met peper en zout of kipkruiden
- Pel de knoflookteentjes
- Pel en snipper de ui
- Was de courgette en snij deze in halve schijfjes
- Snij de tomaten klein
- Verhit de olie en bak de kipfilets
- Pers de knoflook uit en bak mee
- Voeg de uisnippers toe
- Bak de courgette mee
- Bak tot slot de tomaatstukjes even mee
- Voeg de pesto toe
- Voeg de crème fraiche toe
- Giet de pasta af en schep er door
- Strooi tot slot de kaas er overheen en smullen maar…

Tip: wil je de smaak proeven van ècht kippenvlees, koop dan bij de ambachtelijke slager. Mijn slager verkoopt vlees van het gildehoen, geroemd vanwege zijn smaak en mate van dierwelzijn. Misschien ietsje duurder maar de smaak is fantastisch👌
Ziet er alweer zeer lekker uit. Ga het zeker eens uitproberen. 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Zeker doen! 👌
LikeLike