Misschien heb jij ze wel in de moestuin? Ik (nog) niet dus heb ze vers gehaald bij de plaatsteljjke boerderijwinkel, die de malse, pas geoogste gele boontjes (oftewel boterboontjes) jaarlijks in haar assortiment heeft. Normaal gesproken lekker met een uitje en een beetje boter, nu zalig met wat extra’s 👌
Ze smaakten heerlijk met rijst en kippenbouten uit de oven…
Ingrediënten (4 personen)
- 600 gr boterboontjes
- 2,5 dl kippenbouillon
- 1 dl witte wijn (optioneel, anders meer bouillon gebruiken)
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el provençaalse kruiden
- 10 gr roomboter
- Versgemalen peper

Bereiding
- Was de boontjes en doe ze in de pan, zelf snij ik ze altijd nog een keer door. Heb ze liever iets kleiner☺
- Pel het uitje en snipper het fijn
- Pel de knoflook
- Smelt de boter
- Fruit het uitje (eventueel iets achter houden ter garnering)
- Pers de knoflook erboven uit, doe de kruiden erbij en roer door
- Voeg de boontjes, bouillon en wijn erbij en roer onder elkaar
- Stoof de boterboontjes in circa 20 minuten gaar
- Breng op smaak met de versgemalen peper en serveer

Tip: je kunt eventueel ook nog wat vers geknipte bieslook toevoegen
Smakelijk!