Gisteren weer een gedeelte van de dag tussen zand en aarde door gebracht. Bollen geplant, planten verzet en onkruid gewied. Mijn boer heeft tussen zijn werkzaamheden door de camelia’s verplant van her naar der. Van het buitenwerk krijg je grote honger en een goede lunch was ook wel op zijn plek. Nog steeds lagen er appeltjes van eigen oogst in de plukmand te wachten op wat komen gaat. Boer had al vaker gemijmerd over de verrukkelijke gebakken appeltjes die zijn moeder vroeger maakte. Piece of cake natuurlijk maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van. Tot gisteren.
De gebakken appeltjes smaken zo lekker met bruin brood en stroop! Om je vingers bij af te likken…Dit gerechtje gaat dit boerinnetje vaker maken (maar niet te vaak want: tè lekker).
Ingrediënten (2 personen)
- 2 appels
- 10 gr roomboter
- 2 tl kaneel
- 1 el suiker
- 2 sneden volkorenbrood of boerenbrood
- Stroop
Bereiding
- Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij in schijven van 0,5 – 1 cm
- Smelt de boter in een koekenpan
- Bak de appels aan beide kanten bruin tot ze ietwat zacht zijn
- Meng de kaneel met de suiker
- Leg de appelschijven op een bord en bestrooi ze met de kaneelsuiker
- Smeer de stroop op het brood en snij in stukken
- Serveer het brood bij de appels en smullen maar!

Heb jij ook een lekker en eenvoudig recept van een snel lunchgerecht? Laat het ons weten in de reacties beneden of via facebook. Altijd leuk!
Maar vlug eens proberen!! Ziet er wederom heerlijk uit.
LikeLike