Ook zo’n zin in Kerst? Je krijgt er spontaan een warm gevoel bij met de temperaturen van de afgelopen dagen 😯

Zoek je nog iets leuks om te bakken dan heb ik hier een recept voor je: een Kerst-tulband. Een soort cake in tulbandvorm met allerlei ingrediënten zoals amandelspijs, rozijnen en likeur. Niet zo moeilijk te maken en hij smaakt heerlijk!! Omdat ik zelf geen fan ben van glazuur heb ik het tulbandje bestrooid met poedersuiker. Wat je in ieder geval wel nodig hebt is een tulbandvorm. Niet in je bezit? Jammer, maar dan kun je eventueel ook een cakevorm nemen. Pas dan de ingrediënten aan naar verhouding met 175 gr bloem. Enjoy!

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 250 gr roomboter
  • 4 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 4 eieren
  • 100 gr basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 gr amandelspijs
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 50 gr krenten
  • Amaretto of rum
  • Gehakte hazelnoten
  • Rasp van 1 citroenschil
  • Rasp van 1 sinaasappelschil

Bereiding

  1. Warm de oven voor tot 160 graden (hete lucht). Meng de rozijnen met de krenten en laat ze een paar uurtjes wellen in amaretto of rum
  2. Zeef de bloem gemengd met het bakpoeder en zout boven een kom
  3. Mix in een beslagkom de in stukjes gesneden boter en amandelspijs, basterdsuiker en vanillesuiker in 5 minuten tot een romig geheel
  4. Voeg één voor één de eieren bij dit beslag en mix even goed door
  5. Voeg in delen de gezeefde bloem erbij en spatel of klop deze goed door het beslag
  6. Spatel de gehakte hazelnoten er door
  7. Laat de krenten en dozijn goed uitlekken en schep ze door het beslag
  8. Schep het mengsel in een beboterde en met paneermeel bestoven tulbandvorm en laat 60 minuten bakken
  9. Laat afkoelen in de vorm, snij de randen eventueel los en stort hem op een rooster of schaal
  10. Bestrooid de tulband met poedersuiker
Aansnijden en gezellig oppeuzelen bij de kerstboom

Veel plezier met de voorbereidingen en maak er een bijzondere Kerst van 🎄

Advertentie

4 gedachtes over “Een Kerstcake bakken? Zo doe je dat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.