Vandaag een preekje voor eigen parochie! Na de carnavalsdagen even een heerlijk en super eenvoudig optatertje met ook een aantal ingrediënten van de melkboer; yoghurt, melk, ijs en eventueel slagroom. Van onze melkfabriek hadden we een week of wat geleden een paar flesjes ijskoffie in ons kerstpakketje. Lang houdbaar, vandaar dat het nog in mijn koelkast te vinden was. Maar ja, wat doe je er mee? Het idee voor deze shake ontstond dus inderdaad als opkikkertje na een paar gekke dagen. Net zo goed is dit recept een idee voor een heel lekker toetje, met een toef slagroom en als finishing touch bijvoorbeeld cacoapoeder, kaneel, caramelstukjes of nougatnootjes. In plaats van kant en klare ijskoffie kun je ook afgekoelde koffie nemen. Enjoy!!

Benodigdheden: blender of stevige garde

Ingrediënten (2 grote of 4 kleine glazen)

  • 200 ml koude koffie of een flesje ijskoffie
  • 50 ml melk
  • 250 ml yoghurt
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Optioneel: toefje slagroom
  • Cacaopoeder

Bereiding

  • Schenk de yorhurt, koffie, melk in de blender of kom
  • Voeg de slagroom en vanillesuiker toe
  • Blend of roer alles goed door elkaar en schenk de shake in een glas

Lekker met een toefje slagroom en een beetje cacaopoeder!

Smakelijk!

Advertentie

Een gedachte over “Lekkere koffieshake in 3 stappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.