Jullie konden in het receptje voor de koffieshake al lezen over de ijskoffie (mét melk) in ons pakket van de melkfabriek. Erbij gevoegd zat een heel lekker receptje voor brownies. Die had ik zelf nog nooit gebakken. Wel ooit kant en klaar in de supermarkt gekocht maar daar vonden we geen klap aan. Dit maar eens proberen dan! Dan blijkt maar weer dat zelf maken inderdaad een stuk lekkerder is dan de fabrieksversie…😆
Ingrediënten (8 vierkante stukken)
- 120 gr bloem
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 175 gr pure chocolade
- 20 gr cacaopoeder
- 150 ml ijskoffie
- 60 gr ongezouten roomboter
- 70 gr (gezouten) amandelen
- 2 eieren
- 100 gr bruine basterdsuiker
- Snufje versgemalen zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed een bakvorm met bakpapier (ik heb zelf voor dit recept een rechthoekig blik gebruikt van 20x30x4cm)
- Hak 150 gr van de chocolade grof en smelt deze au bain marie de boter. Laat afkoelen
- Hak de amandelen grof
- Basterdsuiker, cacao en eieren goed door elkaar roeren
- Doe erbij: bloem, bakpoeder, chocoladebotermengsel, koude koffie en 50 gr gehakte amandelen. Roer goed door
- Schep het beslag in de vorm en strooi de overgebleven amandelen er overheen. Bak de brownies in 30 minuten gaar
- Laat het gebak afkoelen. Smelt de overgebleven chocolade (au bain marie) en garneer de brownies met de chocolade. Bestrooi ze met wat zeezout en laat de chocolade drogen
- Snij de brownies met een scherp mes in vierkante stukken

Tip: voeg een scheutje koffielikeur aan het beslag toe.
Enjoy!!