Woksauzen uit flesjes zijn echt wel lekker. Maar waarom niet zelf maken? Zo weet je precies wat er in gaat en als je iets zelf maakt is het toch net iets lekkerder. Vrij eenvoudig te maken, super vers en ontzettend smakelijk. Ik zeg, probeer het eens! Als je zin hebt kun je ook het receptje voor teriyakisaus eens bekijken…
Ingrediënten (4-6 personen)
- 1 sjalotje
- 3 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
- 3 teentjes knoflook
- 2 el wok- of rijstolie
- 2 el tomatenpuree
- 1 el ketchup
- 2 el rijstazijn
- 2 el honing
- 3 el ketjap
- 0,5 tl sambal
- 200 ml water
- Optioneel: blikje ananas
- Optioneel: 1 rood pepertje (alleen als je een pittige saus wil)
Bereiding
- Snipper het sjalotje heel fijn, snij de gember in kleine stukjes en verhit de olie
- Fruit het uitje met de gember en pers de gepelde knoflook er boven uit
- Voeg de ananasstukjes toe (bewaar het siroop) en bak ze mee tot ze beginnen te kleuren
- Voeg de tomatenpuree en ketchup toe
- Schenk de rijstazijn erbij en roer even door
- Voeg toe: ketjap, honing, sambal, water en ananassiroop (en eventueel het pepertje in zeer kleine stukjes)
- Breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen
- Indien nodig de woksaus een beetje binden met maïzena
Zo, je zelfgemaakte woksaus is klaar. Je kunt nu variëren met rijst, noodles, mie, groenten, kip, ei of rundvlees 👌Een lekker recept met deze saus is bijvoorbeeld noodles met eieren en zoetzure saus.
Zelfgemaakte zoetzure saus lekker meteen opeten of je kunt de saus afgesloten minimaal 2 weken bewaren in de koelkast.

Enjoy!!
Binnenkort: zelfgemaakte mayonaise
Klinkt goed! Dat ga ik zeker een keer maken, beter als al dat kant en klaar spul.
LikeGeliked door 1 persoon