Complimenten kreeg ik van mijn boer na het nuttigen van dit gerecht: ‘zo moet je pastasaus voortaan altijd maken.’ Echt niet! Ik snap wel dat ie het zegt maar verandering van spijs doet juist eten. Dus áltijd op dezelfde manier maken, nee dat gaat hier niet lukken😁 Een restje gekookte bloemkool en de overbodige heksenkaas van zondag (de uitgestelde boerenparty) zorgde voor dit eigenhandige, lekkere recept. Dat ontstaat dan weer zo maar, van restvoedsel, hoe cool is dat??
Onze boerenzoon schoof ook weer aan tafel omdat hij twee keer in de week na zijn werk naar de boerderij komt om mee te melken. Hij blijft dan gezellig mee eten. Eigenlijk wilde ik een andere pastavorm nemen maar deze volwassen held krijgt alleen de traditionele vormen door zijn keel: de elleboogjes- en spaghettivorm. Hoe vaak in zijn jeugd ook verteld is dat de smaak hetzelfde is, het gaat er moeilijk bij hem in. Het nieuwe pastagerecht vond hij even wennen maar wel lekker. Okee, daar neem ik genoegen mee😉
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gr pasta
- 1 el olijfolie
- 200 gr rundergehakt
- 250 gr champignons
- 30 gr roomboter
- 30 gr bloem
- 300 ml melk
- 150 gr heksenkaas (zelf maken? Zie recept beneden)
- 3 el tomatenpuree
- 2 tl paprikapoeder
- Restje gekookte verse bloemkool
- Versgemalen peper
Bereiding
- Kook de pasta gaar
- Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in plakjes
- Smelt de boter in een pannetje, voeg al roerend de bloem toe en maak een roux door roerend toevoegen van de melk
- Laat even koken tot je een mooie roux hebt
- Voeg de heksenkaas en de tomatenpuree toe
- Prak de bloemkool fijn en meng door de saus
- Breng op smaak met de peper en paprikapoeder
- Verhit de olijfolie
- Bak het rundergehakt rul
- Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee
- Maal er wat verse peper overheen
- Giet de pasta af en vermeng met het gehakt en champignons
- Serveer met de warme saus

Zelf heksenkaas maken:
- 1/4 prei
- 150 gram kruiden roomkaas
- handje peterselie
- 3 theelepels mayonaise
- beetje citroensap
- 1 tl suiker
- 1 teentje knoflook
Snij de prei en peterselie heel fijn en meng deze met de staafmixer met alle andere ingrediënten tot een smeuïge massa.
Enjoy en eet smakelijk!!
Zowel de heksenkaas als de saus voor de macaroni is heerlijk, straks de macaroni er nog even bijmaken.
LikeGeliked door 1 persoon