Als ik hier zeg ‘we eten vanavond aardappelsoep’ dan krijg ik minimaal een opgetrokken wenkbrauw te zien. Mijn boer houdt niet van melig maar wel van zoet dus ik wist het zeker: deze zoete aardappelsoep móest wel in goede aarde vallen. En anders maar niet😜
Je hebt in de supermarkt van die kant- en klare soeppaketten. Met verse ingrediënten, dat wel. Je betaalt echter ook voor de verpakking e.d. De ingrediënten die nodig zijn voor deze voortreffelijke soep heb ik zelf meestal standaard in huis. Gekocht per pond of kilo, dan is het sowieso goedkoper. Zo gezegd, zo gedaan dus heb ik afgelopen woensdag gezorgd voor een heerlijke pan soep vóór het melken. Niet in de ochtend maar ’s avonds natuurlijk 😆 (het melken en al het andere boerderijwerk gaat hier vanzelfsprekend gewoon door). Vers van de pers, heerlijk en supergezond!!
Ingrediënten
- 4 middelgrote zoete aardappelen
- 3 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- 2 winterwortelen
- 1 rode paprika
- 1200 ml water
- 2 bouillontabletten
- paprikapoeder
- 2 takjes verse peterselie
Bereiding
- Schrap de wortelen en zoete aardappelen en snij in kleine stukjes
- Maak de paprika schoon en snij in stukjes
- Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze fijn
- Verhit de olie in een soeppan
- Bak de sjalotten en knoflook glazig
- Voeg de aardappel- wortel- en paprikastukjes toe en bak ze een minuutje of 5 mee
- Voeg het water en de tabletten toe en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen
- Zet de soep uit en pureer met de staafmixer de soep tot een gladde massa
- Indien gewenst breng de soep nog wat op smaak met paprikapoeder
- Hak de peterselie fijn en strooi over de soep

Enjoy en smakelijk!!
2 gedachtes over “Zoete aardappelsoep”