Dit keer geen knolselderij of bladselderij, maar een lekker recept met bleekselderij! Voor Pasen had ik me voorgenomen gematigd te snoepen. Op zijn hoogst wat pure chocolade eitjes. Dit is mislukt. Van het kruidvat had ik voor mijn ouders wat gevulde paaseitjes meegenomen en omdat de winkelketen stuntte met deze zoete verleidingen kon ik me niet inhouden en heb voor onszelf ook een paar zakjes mee gebracht. Mijn boer is namelijk chocoladeverslaafd en ik wil hem toch te vriend houden, niet waar? En áls de kinderen komen dan moet ik toch iets in huis hebben… hield ik mezelf voor. Dus ja, ik heb zelf eigenlijk ook meer gesnoept dan ik had moeten doen en daarom sla ik nu weer even aan het balansen. Vandaar deze bleekselderijsalade, gezond en lekker fruitig. Mmm…heerlijk ge-noten. Die yogonaise is dan weer twijfelachtig, maar joh, dat komt allemaal wel weer goed. Lekker voor lunch of als bijgerecht 😍
Ingrediënten (4 personen)
- 6 stengels bleekselderij
- 1 grote appel met schil
- 1 grote mandarijn
- 75 gr halve walnoten
- 3 el witte wijnazijn
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el yoghurtsaus (bijvoorbeeld yogonaise of zelf maken van yoghurt en fritessaus)
- 1 tl suiker
- Limoen- of citroensap
- Gemberpoeder
- Peper en zout
Bereiding
- Haal de blaadjes van de selderij en bewaar deze eventueel voor garnering of gebruik ze in de soep
- Was en snij de stelen in halve maantjes
- Zet de stukjes op met een klein beetje zout en blancheer ze 3 minuten (= koken zonder deksel en met koud water afspoelen)
- Boor het klokhuis uit de appel en snij de appel in blokjes
- Schil de mandarijn en haal de partjes uit elkaar, snij ze eventueel een keer door
- Schep bleekselderij, appel, mandarijn en de halve walnootstukjes door elkaar
- Maak een sausje van de azijn, olie, yoghurtsaus, sap, suiker en wat gember, peper en zout
- Schep het sausje door of bovenop de salade👌

Enjoy en smakelijk!!