Wat lette mij om na het uitstapje in De Kievit een heerlijk pastagerecht klaar te maken? Helemaal niets! Inmiddels ben ik vers-laafd! De meeste van jullie weten wel waar ik mijn verse groenten en vlees haal: bij de boerderijwinkel en ambachtelijke slager, (h)eerlijker kan ik het niet maken. Natuurlijk kom ik ook in de supermarkt, daar heb ik de verse pasta voor dit recept vandaan gehaald. Tagliatelle, lasagnebladen, tortellini … ze hebben het gelijk. Neem daarbij verse spinazie, verse champignons, verse vis, verse eitjes en je bent goed bezig! Lekker op smaak brengen, een restje roomkaas onder de spinazie en een klatske room onder de pasta en je hebt heerlijk vers gegeten š
Ingrediƫnten (4 personen)
- 400 gr verse tagliatelle (koeling)
- 600 gr verse spinazie
- 250 gr champignons in schijfjes/stukjes
- 2 gekookte eieren
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr roomkaas
- 100 ml room
- 4 pangasiusfilets
- 0,5 bouillonblokje
- Versgemalen peper en zout
- Viskruiden
- Gedroogde dille
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet water met een half bouillonblokje op voor de tagliatelle en kook de pasta
- Kruidt de vis en besprenkel met wat olie, leg ze in een ingevette schaal en bestrooi ze nog met wat dille
- Schuif de vis in de oven en bak in 20 minuten gaar
- Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes met de uitgeperste knoflook glazig
- Voeg champignons toe en bak een minuut of wat mee
- Schep ui/champignonmengsel in een schaaltje
- Voeg in dezelfde pan indien nodig een klein beetje olijfolie en de spinazie in delen toe
- Omscheppen, laten slinken en kruiden met peper en zout
- De roomkaas toevoegen en mee laten smelten
- Laat de pasta uitlekken en schudt terug in de pan of in een schaal
- Voeg het ui/champignonmengsel en de room toe en schep onder de tagliatelle
- Breng op smaak met wat peper en zout en misschien een beetje aromat
- Snij de eieren in stukjes en schep ze onder de spinazie
- Serveer tagliatelle, spinazie en pangasiusfilets op een bord

Tip: In plaats van pangasius is zalm ook een heerlijke smaakmaker in dit gerecht.
Tip: ook lekker met geroosterde pijnboompitjes
Enjoy en smakelijk eten!!