Nog een week of zes, dan is het aspergeseizoen alweer voorbij. Zaak om er nog eens even lekker van te profiteren, van dat witte goud, heerlijk vers van de boerderijwinkel. De combinatie met zelfgemaakte sinaasappelboter is voortreffelijk. Vandaag beginnen onze boeren aan de eerste grassnede van dit jaar, het eerste voer voor onze koeien dat ingekuild gaat worden. Maaien, schudden, harken, hakselen. Het is aanpoten en hopen dat de weergoden meewerken. Een beetje verwennerij is boerlief dan ook van harte gegund♡
Meer over het schoonmaken en koken van asperges vind je hier
Ingrediënten (4 personen)
- 1 kg asperges
- Snufje zout
- 60 gr ongezouten roomboter
- Geraspte sinaasappelschil
- 2 el sinaasappelsap
- Partjes sinaasappel
Bereiding
- Laat de boter zacht en smeuïg worden
- Rasp de schil van een halve sinaasappel
- Roer het sinaasappel- rasp en sap goed door de boter
- Maak er een rol van door de sinaasappelboter strak in huishoudfolie te draaien (net zoals een wrap).
- Koel wegzetten tot je er plakjes van kunt snijden
- Kook de schoongemaakte asperges gaar met een snufje zout
- Leg de boterplakjes op de gare, warme asperges en garneer met de sinaasappelpartjes
- Lekker met een schijf casselerrib of kalkoenham (die je opwarmt in het aspergevocht) en krielaardappeltjes


Tip: sinaasappelboter over? Smeer hem op wat stokbrood of smelt hem in de pasta
Enjoy en smakelijk!!