Het lijkt wel of ik momenteel weinig ‘verhalen’ te vertellen heb rondom ons melkveebedrijf en dat is ook inderdaad zo. Door mijn hoofd spelen een aantal dingen, die ervoor zorgen dat ik niet zo makkelijk te porren ben voor het schrijven over koetjes en kalfjes. Het afgelopen jaar schreef ik bovendien al de seizoenen rond over onze werkzaamheden op de boerderij. Daarbij gaan onze koeien voorlopig niet naar buiten en werk ik niet actief mee in het bedrijf wat maakt dat er weinig voedingsbodem is voor stukjes schrijven als je niet dagelijks op de stalvloer bent. De sjeu is er eventjes af en na een tijdje van overdenking heb ik besloten om een tweede blog te starten waarin ik wil schrijven over diverse onderwerpen. Omdat ‘Uit de boerenkeuken’ inmiddels verworden is tot een heus, goed bezocht receptenblog zit ik bovendien nog vol zit met schrijfsels, hersenspinsels, gedachtenkronkels en opvattingen over allerlei onderwerpen (ook vast over de boerderij hoor) dus dat lijkt me eerlijk gezegd een goed plan. Ik ben bezig het blog op te starten dus voor degenen die dit willen volgen: meer info en de link volgen zo spoedig mogelijk. De boerenkeuken blijft natuurlijk bestaan met (h)eerlijke recepten en iets uitgebreidere inleidende ‘boergerelateerde’ stukjes, dat blijft nog steeds ontzettend leuk om te doen. Het spijt me voor degenen die graag hordes koetjes en kalfjes voorbij zagen komen op mijn blog maar op onze fb-pagina ‘Melkveehouderij Klaver’ kun je het reilen en zeilen van ons bedrijf ook nog gewoon volgen. Op onze ‘boerenkeuken fb’ zullen nu en dan korte berichten en/of foto’s blijven verschijnen.

Toch laat ik jullie graag even weten dat het met de koetjes en kalfjes op onze boerderij nog steeds heel goed gaat. Het blijven heerlijke dieren en het blijft de passie van mijn boer. Onze situatie is eigenlijk nog steeds dezelfde als in eerdere stukjes beschreven. De politiek wijkt ondanks de voorstellen van landbouworganisaties geen millimeter en drukt haar plannen door. Het maakt de bedrijfsvoering erg onzeker en gecompliceerd en we hebben moeite met het dictoriale gedrag van sommige partijen en groeperingen die dermate overtuigd zijn van hun eigen gelijk dat ruimte voor discussie ontbreekt. De melkprijs is nog steeds te laag en en ook het weer werkt dit jaar nog niet echt mee, men verwacht voor het derde opeenvolgende jaar een gortdroge zomer. So be it, het is zoals het is, al duurt de onzekerheid al veel te lang. Ik besef echter dat wij nu allang de enigen niet meer zijn die in zwaar weer zitten, de faillissementen waren als een virus door ondernemend Nederland waar al duizenden bedrijven aan de beademing liggen. Het aantal zieken daarentegen is gelukkig al weken dalende.

Luchtige, onbezorgde gespreksonderwerpen doen het ook gewoon minder goed in deze periode. De tijd dat we onbekommerd over koetjes en kalfjes praatten ligt al een paar maanden achter ons. Vakanties, citytrips, de laatste bioscoopfilms, theateruitjes, musicals, sportprestaties, concerten, festivals, restaurantjes, lunchrooms, teambuilding, bedrijfsuitjes, familie-uitjes, reünies, feestjes überhaupt, workshops, een beautybehandeling, je wekelijkse sportles of het aanmeten van een trendy kapsel was voor iedereen een no-go. Onze gesprekken werden diepgaander, serieuze onderwerpen kregen de regie. Leven en dood, RIVM-cijfers, duivelse dilemma’s, economie, de treurnis in de verpleegtehuizen, vitale beroepen, het passeerde allemaal de corona-revue.

Enfin, mijn kapster is weer begonnen. Met een coronakapsel dat via een aantal onheispellende haarspeldbochten inmiddels steeg tot grote hoogten ga ik de volgende week eindelijk voor een metamorfose. Zo zie je maar weer dat ook een schaar en wat haarverf voor velen onmisbaar zijn. Ik ben heel benieuwd naar haar ervaringen tijdens deze vreemde tijden.

Nog even en ook andere gespreksonderwerpen kunnen weer van stal, het zal veel gemoederen bedaren…

To be continued….


5 gedachtes over “Over koetjes en kalfjes en een tweede blog

      1. Wilde je toch nog even zeggen dat je mij letterlijk het ‘licht’ hebt laten zien, daar ben ik erg dankbaar voor. Het heeft even geduurd maar in mijn andere blog kun je er over lezen dat ik ‘op tijd’ ben wakker geschud. Benieuwd naar de afloop 👏 Ben blij dat ik al vele duistere dingen ontdekt heb, heb ik die emoties tenminste al gehad… Top dat je site terug is!!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.