Jaja, wij boeren eten ook wel eens iets met een internationaal tintje. Zoals de zalige nachoschotel als favoriete gezinssnack. Erbij hadden we een paar heerlijke dips: de guacamole en salsasaus. Gekocht zijn die lekker, zelf gemaakt zijn ze verrukkelijk. Met een paar ingrediënten en een paar stappen eet je het hippe guacadipje met bijvoorbeeld (tortilla)chips, taco’s of vul er bijvoorbeeld eens eitjes mee. Het hoofdingrediënt van guacamole is avocado, niet echt een kameraad van mijn boer. Deze dip is echter zo smeuïg dat hij er zijn hekelvrucht niet eens in herkent😁 De salsasaus vergt iets meer inspanning, maar hee, als je dan toch bezig bent. Toch superfijn als je een goede sier kunt maken…
Ingrediënten guacamole
- 2 rijpe avocado’s
- 1 tomaat
- 1 sjalotje
- (Verse) koriander
- Limoensap
- 2 uitgeperste tenen knoflook
- Chilipoeder
- Zwarte peper
- Snufje zout
Snij alle ingrediënten fijn en meng alles door elkaar met bijvoorbeeld een staafmixer, vijzel of keukenmachine. Da’s alles! Je lekkere dip is klaar…
Ingrediënten salsasaus
- 500 gr tomaten
- 1 sjalot
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 rode peper
- (Verse) koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el gedroogde oregano
- Halve limoen
- 100 ml olijfolie
- Versgemalen zeezout naar smaak
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes
- Snij ui en knoflook fijn en bak even in olijfolie
- Voeg tomaatstukjes toe en bak ze even mee
- Snij het rode pepertje fijn, hou je van pittig laat de zaadjes dan zitten. Liever niet, verwijder ze gerust
- Voeg het pepertje, paprika- en komijnpoeder, oregano en het zout toe
- Voeg de gehakte koriander toe, een scheutje olijfolie en desnoods sap van de halve limoen
- Meng alles goed door en laat de salsasaus even staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken

Tip: tomaten ontvel je gemakkelijk door ze héél eventjes in kokend water te leggen
Enjoy en smakelijk!!
Een gedachte over “Superhippe dips: Guacamole en Salsasaus”