Kip is het meest veelzijdige stukje vlees als je de reclame mag geloven (‘Kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip’). Laat ik het daar nu volledig mee eens zijn. Veelzijdig en heerlijk! Dit recept stond al lang op de planning en eindelijk is het ervan gekomen, ondanks de warme zomerdagen. Het is dan ook een vrij eenvoudig recept dat best snel klaar is en daar houden we wel van in deze hitte, nietwaar? Zelfs mijn boer heeft zijn dagelijkse activiteiten op een iets lager pitje gezet, echter aan voeren en tweemaal daags melken is geen ontkomen aan. Dat gaat altijd door. Eveneens is het zorgen dat onze dieren #geenhittestress hebben altijd een belangrijke taak. Enfin … er blijven dus nog genoeg werkzaamheden over om een gezonde honger te hebben 😉
Ingrediënten (4 personen)
- 750 gr kipstukjes (vleugeltjes, dijtjes en/of pootjes van gelijke grootte)
- 2 el wokolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- 3 mandarijnen
- 75 ml honing
- 2 el ketjap
Bereiding
- Wrijf de kipstukjes in met peper en eventueel wat zout
- Verhit de olie en pers de teentjes knoflook er boven uit
- Voeg de gemberpoeder toe en bak dit een klein minuutje samen
- Voeg de kipstukjes toe en braad ze een paar minuten goed aan
- Roer de ketjap en honing er doorheen en laat de kip nog 10 minuten lekker sudderen tot er een lekker goudbruin laagje omheen zit
- Roer er in de laatste 3 minuten de mandarijnstukjes nog doorheen en laat ze lekker zacht en warm worden
- Lekker met rijst en doperwtjes


Tip: vervang de mandarijn eventueel door mango, of perzik
Enjoy en smakelijk!!