Mmm … aaltijdsalade, hoe lekker is dat?
Eerst even iets anders. Gisteravond zijn mijn boer en zoon aanwezig geweest bij een ludieke boerenactie in Maarheeze. 185 tractoren uit de regio kwamen bijeen om samen met een aantal jonge agrariërs een lichtfestijn te vormen in de letters #TJB (trots op jonge boeren). Ook het toekomstperspectief van vele jonge boeren staat namelijk zwaar onder druk.
Over de maaltijdsalade zelf ben ik redelijk snel uitgesproken. Deze salade kun je eten met soep of brood als een volledige maaltijd. Met de zonnige dagen die in aantocht zijn hoef je niet lang in je keuken te verblijven. Zorg ervoor dat de juiste ingrediënten klaar staan en je salade is in een vloek en een zucht klaar. Blijft meer tijd over om te genieten. Mooi toch?
Ingrediënten (2 á 3 personen)
- 1 kleine krop tricolore sla
- 125 gr spekblokjes
- Stukje chorizoworst
- 1 bolletje mozzarella
- 1 kleine rode paprika
- 1 middelgrote tomaat
- 1 mandarijn
- Citroensap
- 75 ml slasaus
- 50 ml room
- Versgemalen peper en zout
- Slamix van croutons, pompoenpitten, stukjes gedroogde tomaat, gehakte amandel
Bereiding
- Maak de sla schoon en scheur de blaadjes
- Bak in een droge pan de spekblokjes uit
- Snij de chorizo en mozzarella in blokjes
- Snij de paprika in reepjes en de tomaat in blokjes
- Pel de mandarijn en verdeel in partjes
- Meng alle ingrediënten door de sla
- Strooi de slamix er overheen
- Maak een dressing van de slasaus, room, wat citroensap, versgemalen peper en zout
- Schep de dressing op de salade
- Maak af met een paar citroenschijfjes


Tip: geen boodschappen gedaan? Kijk welke ingrediënten je nog hebt liggen en grif dat je daar een mooie salade mee kunt maken 👍
Enjoy, eet smakelijk en fijne zomerdagen toegewenst!