De lekkerste soeptomaten
En dan is het plotseling herfst. Mijn groentetuin loopt op haar laatste benen; hooguit oogst ik nog een paar courgettes, een soeppompoen, wat wortelen en o ja, last but not least, nog wat pruim- pommodore- romatomaten. Eén soort tomaat onder vele noemers. Oranjerood, stevig en zalig voor versgemaakte – en in dit geval gebonden – tomatensoep.
Hoe het met boerlief is? Tja, we zitten momenteel met zijn allen in een hele rare tijd, bizar zelfs. Ondanks dat is er voor ons bedrijf weer een lichtpuntje aan de horizon verschenen. We hebben weer even adem en daarvoor ben ik erg dankbaar. Het maakt dus ook dat de eetlust weer wat is aangewakkerd en dat zorgt weer voor lekkere verse maaltijden op de boerentafel…

Ingrediënten ( 6 personen)
- Olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 teen knoflook
- 1 kg pruimtomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1200 ml water
- 1 ltr kippenbouillon
- 0,5 groentenbouillontablet
- 1 el rode pesto
- 50 ml koffieroom
- Versgemalen peper en zout
- Paprikapoeder
- Parmezaanse kaas
Bereiding
- Was en snij de tomaten in stukjes
- Snij de sjalotten en knoflook fijn
- Verhit de olie en bak de sjalotsnippers met knoflook glazig
- Voeg de tomaatstukjes toe en bak een paar minuten mee
- Voeg de tomatenpuree toe, schep door de tomaatstukjes en bak nog een minuutje mee
- Schenk de kippenbouillon erbij en laat alles 15 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep en roer de pesto en koffieroom erdoor
- Breng de soep op smaak met versgemalen peper, zout en paprikapoeder
- Tot slot strooi je er naar behoefte nog wat heerlijke Parmezaanse kaas overheen
Lekker met volkoren soepstengeltjes

Tip: knip wat verse peterselie of bieslook uit je kruidentuintje en garneer je heerlijke verse soep ermee.
Enjoy en laat het smaken!
Binnenkort: de 10 lekkerste zelfgemaakte soepen.