Steeds vaker en langer vertoef ik tegenwoordig weer in onze boerenkeuken. De maatregelen zijn helaas weer verscherpt dus ik verplaats mezelf nog maar minimaal buiten het erf om gedoe te voorkomen. De dagelijkse gang naar mijn ouders blijft maar bijvoorbeeld in de supermarkt kom ik nauwelijks nog. Onze boerentuin en dagelijkse wandelingen met onze husky over het koeienpad zijn wel ongeveer de spannendste bezigheden momenteel. Oh ja; dit en mijn andere blog Hart& Ziel onderhouden hoort daar natuurlijk ook nog bij. Voor de rest leef ik in een vredige bubbel. Fijne bijkomstigheid is dat mijn boer en ik het nog altijd prima kunnen vinden samen 😉
Kipfilet wordt veel gegeten hier. Meestal in stukjes bij een oosterse schotel, bij pasta, of in een wrap. Een hele kipfilet is lekker bij bijvoorbeeld rode kool. Dit keer wilde ik iets anders proberen en heb deze heerlijke kipschotel in elkaar gedraaid. Mijn boer was er zeer over te spreken dus de punten zijn weer binnen ❤
Ingrediënten (4 personen)
- 4 kleine kipfilets of 2 grote (doorsnijden) in grove stukken gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 grote appel
- 3 tomaten
- Vloeibare braadboter
- 2 el honing
- 3 el olijfolie
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl oregano
- 6 plakken 30+ kaas
- Optioneel: versgemalen peper en zout
Voorbereiding: verwarm de oven voor op 200 graden
Bereiding
- Schil de appel en snij de tomaat is grote schijven of stukken
- Maak een marinade van : olijfolie, honing, tijm, rozemarijn, oregano en naar wens peper en zout
- Haal de appel- en tomaatschijven er doorheen en leg ze zolang op een bord
- Wentel en leg de kipstukken in de marinade en laat een kwartiertje intrekken
- Bekleed de bakplaat uit de oven met bakpapier en leg daarop de stukken kipfilets, appelschijven en tomaten
- Laat 20 minuten bakken in de oven tot alles gaar is
- Neem een schaal en leg daarin eerst de filets, daarop de appel en tomaat
- Leg daar overheen de plakken kaas
- Zet de schaal nog even in de oven tot de kaas gesmolten is
- Heel lekker met rijst of tagliatelle
Tip: vervang de appel door ananas en/of de tomaten door courgetteschijven.

Enjoy en laat het smaken!