Een tijdje terug hebben we met ons boerengezin pizzarette gedaan. Een pizzarette is een soort rond oventje waarin je met zijn vieren of zessen omheen kunt zitten om je eigen pizza te maken en te bakken. Ontzettend leuk om te doen! Met zelfgemaakt pizzadeeg, zelfgemaakte tomatensaus, versgesneden (boeren)groenten, wat vleesreepjes en (boeren)kaas kun je een feestelijk etentje creëren, zeker met een lekkere salade erbij. Heerlijk om samen te doen en zeer de moeite waard. De pizzarondjes zijn natuurlijk ook in de oven te verwarmen. Met vooraf een lekker soepje en een dessert kan het gezellige avondje niet meer stuk… ♡ Beneden vind je ook nog een recept voor de tomatensaus.
Ingrediënten
- Pizzadeeg zelfgemaakt óf
- Kant-en-klaar deeg pizzarondjes
- Tomatensaus: zelfgemaakt of tomatofritto (pakje)
- Geraspte boerenkaas
- Mozzarella
- Gerookte spekreepjes
- Boerenachterham in blokjes
- Shoarmareepjes
- Uien
- Groene en rode paprika
- Courgette
- Champignons
- Tomaten
- Olijfie
- Kruiden
- Citroensap
Bereiding
- Tomatensaus: roer 1 blik tomatenblokjes (zelf maak ik deze fijn met de staafmixer), 1 blikje tomatenpuree, 1 sjalotje, gedroogde oregano en basilicum, knoflookpoeder, olijfolie, peper en zout en een scheutje chilisaus door elkaar
- Snij alle groenten en de mozzarella in schijfjes of stukjes
- Het is lekker om de courgette en paprika te besprenkelen met olijfolie, citroensap en wat kruiden en even voor te grillen
- Verwarm de pizzarette
- Beleg de pizzarondjes eerst met de saus, daarop de topping naar keus en bovenop de kaas
- Bak de minipizza’s in ca 10 minuten
Smakelijk en heel veel plezier!

Tip: natuurlijk kun je de rondjes ook gewoon in de oven bakken (220 graden), de smaak is er niet minder om. Bak de rondjes tot de kaas gesmolten is.
Tip: meer voorbeelden van beleg zijn bijvoorbeeld gerookte zalm en ansjovis of ananas en cervelaat.
Een gedachte over “Mini boerenpizza’s”