Lekker nagerecht of tussendoortje
Toetjes zijn hier de favo-onderdelen van onze warme maaltijd. Althans, voor mijn boer en onze kids, waarvoor de simpele boerenpudding lange tijd favoriet was. Nu ik me – alleen al voor dit blog – waag aan zoveel meer culinaire uitstapjes scoort dit recept misschien nog wel hoger. Echt yummie is dit – niet héél erg gezonde – recept. Alhoewel ik zelf geen echt toetjesmens ben maak ik zo af en toe graag een uitzondering.
Eet dit nagerecht als het nog lekker warm is, dat is werkelijk zá-lig genieten 👌
Ingrediënten
- 3 appels
- 1 blik ananasschijven of vers
- 4 el lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr roomboter
- 100 gr bloem
- 1 el (riet)suiker
- 0,5 tl zout
- 100 gr havermout of havervlokken
- 40 gr gehakte amandelen
- 250 ml griekse yoghurt
- 1 el honing
- Ananassap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de appels
- Snij appels en ananas in blokjes
- Bak de stukjes even in de pan met de basterdsuiker
- Doe de bloem, suiker, zout, havermout en amandelstukjes in een kom
- Snij de boter er in kleine stukjes bij en kneed het mengsel goed onder elkaar tot je een kruimelachtige massa hebt
- Neem een ingevette ovenschaal en schep het fruitmengsel over de bodem
- Strooi of schep het kruimelmengsel er overheen tot alles bedekt is
- Schuif de schaal voor 20 minuten in de oven
- Meng de yoghurt met de honing en een beetje ananassap en serveer het bij de crumble
Tip: in plaats van de appel of ananas kun je ook bijvoorbeeld peren nemen

Enjoy en lekker smullen!
Lijkt me heerlijk
LikeLike
Dat is het ook 😋😋
LikeLike