En daar hebben we weer mijn minst favoriete groenten: spruitjes. Op deze manier bereid echter is het meer dan goed te doen. Dit groentegerecht vind ik zo zelfs erg lekker te noemen. En supergezond natuurlijk! Mijn boer is verzot op spruitjes, die eet nu eenmaal het liefst een hele berg gekookte spruitjes kaal op. Nou ja, smaken verschillen nu eenmaal, en dat is maar goed ook. De volgende week is zuurkool weer aan de beurt. Dan zijn de rollen omgedraaid 😆

Ingrediënten (3 á 4 personen)

  • 400 gr (kleine) spruitjes
  • 2 zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • Runderbouillon
  • Pijnboompitten
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper en zout
  • Knoflookpoeder

Bereiding

  1. Boen de zoete aardappel schoon en snij in stukjes
  2. Snij eventuele grote spruiten half door en kook de spruitjes met de zoete aardappel 5 minuten in de bouillon halfgaar en giet daarna af (groentenat eventueel bewaren voor soep)
  3. Maak de ui schoon en snij in kleine stukjes
  4. Verhit de olie
  5. Bak de ui glazig, voeg daarna aardappel en spruiten toe
  6. Wok alles 3 – 5 minuten op hoog vuur met regelmatig omschudden
  7. Bestrooi de groenten met versgemalen peper en zout en knoflookpoeder naar smaak
  8. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten

Tip: rooster de pijnboompitten door een droge koekenpan te verhitten en daarin de pijnboompitten al omschuddend lichtbruin te roosteren.

Lekker met bijvoorbeeld een kalfsburger
Advertentie

2 gedachtes over “Spruitjeswok met zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.