Het is inmiddels alweer april, time flys. Ik geloof ook werkelijk dat de tijd sneller gaat in deze ascentieperiode. De kou is nog steeds niet uit de lucht. Afgelopen week dus toch nog eens een heerlijke zuurkoolschotel gemaakt, geimproviseerd met gemengde vruchtjes en zoete aardappel (dat lekker opweegt tegen het zuur van de kool). Je krijgt ook nog eens lekker veel gezonde groenten binnen zo. En lèkker was het!! Weer klonk de roep van mijn boer: zo moet je het elke keer maken! Vandaar dus dat ik het in schrift heb omgezet zodat het nu veilig op mijn receptenblog staat.
Mijn groentetuintje is ook weer in de startblokken gezet. Van aardappels tot uien en van peterselie tot doperwtjes zullen het hofje gaan bekleden, als alles goed gaat. Hopelijk zullen hier ook weer wat lekkere recepten uit voortkomen ♡
Ingrediėnten (4-6 personen)
- 500 gr zuurkool
- 4 grote zoete aardappelen
- 1 ui
- Kaneelpoeder
- 1 magere rookworst
- 1 blikje gemengd fruit op sap
- Handje geraspte belegen kaas
- Versgemalen peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar
- Pel en snipper de ui
- Kook de zuurkool 15 min. in het fruitsap met de ui en 1 tl kaneel (eventueel aangelengd met water)
- Laat de zuurkool uitlekken en schep de vruchtjes er onder
- Maak een puree van de zoete aardappels mbv wat kookvocht en wat peper en zout
- Voeg de zuurkool met vruchtjes toe en meng onder de puree
- Voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe
- Verwarm ondertussen de rookworst en snij in schijfjes
- Schep de zuurkoolschotel in een ingevette schaal, leg de schijfjes rookworst er bovenop en strooi er de kaas overheen
- Laat de kaas even smelten in de voorverwarmde oven
Enjoy eet smakelijk!!
Tip: voeg ook eens een blikje ananas toe in plaats van gemengd fruit. Heb je veel eters, voeg het dan eventueel extra toe.
