Na het vieren van een klein familiefeestje wegens de verjaardag van de boer en mij afgelopen zondag was het allerminst de bedoeling om de borrelplank die ik geserveerd had op de ‘Boerenkeukenrecepten’ te zetten. Ik had het vrij eenvoudig gehouden, maar onze oudste dochter stuurde later een paar foto’s door die ze ervan gemaakt had en dat zag er toch best wel leuk uit. Daarbij mag het met recht een boerenplank genoemd worden omdat de ingrediënten uiteindelijk afkomstig zijn van onze boeren, dus bij deze de boerenborrelplank op het blog. Eenvoudig, gezellig, lekker en gezond! Ik had drie verschillende houten planken gebruikt en opgemaakt. Je kunt ook één lange houten plank gebruiken. Mijn dochters en ik hebben er eentje waar we samen mee kunnen doen. Degene die hem nodig heeft gebruikt hem. Deze keer had ik echter aparte snijplanken gebruikt omdat we met een man of vijfentwintig waren. Ik heb er een stuk of tien in huis dus daar kwam ik wel mee weg…😉
Op de boerenplank:
- boerengehaktballetjes
- Stukje jong belegen kaas
- blokjes kruidenkaas
- Plakjes leverworst
- plakjes limburgse cervelaat
- tomaatjes
- druiven
- komkommer- stengels en schijfjes
- wortelstengels
- bleekselderijstengels
- boerenchips
- notenmix
Voor bij de rauwkost op de boerenplanken had ik een dip gemaakt van crème fraiche, fritessaus, 1 tl knoflookpoeder, peper en zout, snufje aromat en verse bieslook. Daarbij vers bruin en wit stokbrood geserveerd. Jammie!
Ik had er ook nog een lekkere eiersalade bijgemaakt met verse eieren van de kippenboer. De schaaltjes waren in een mum van tijd leeg😆
Zoals gebruikelijk. Je vertelt het zo smakelijk 😂
LikeGeliked door 1 persoon
😀😀
LikeLike
En wat dacht je van huidvleis ( hier in Noord Limburg noemen ze het Zult ) met zwartbroead ( roggebrood , de lichtgekleurde en niet die zwarte korrelige Friese ) en grove mosterd erop. Of een potje koanje mit kroet ( potje met uitgebakken spekvet ) Ook lekker om erbij te serveren. Groetjes Lien.
LikeGeliked door 1 persoon